Glaskunst in het Deventer Ziekenhuis

Voor het Deventer Ziekenhuis heb ik op hun uitnodiging een kunstobject gemaakt in de draaideur bij de hoofdingang.

Glas in verschillende kleuren, passend bij het kleurgebruik van het ziekenhuis zelf was daarbij mijn uitgangspunt. Bloemen in verschillende tinten en hoogtes aan de ene kant en een gekleurde staander aan de andere kant leveren een bijdrage aan de verwelkoming van patiënten, bezoekers en medewerkers.

Van kleuren is bekend dat ze een positieve bijdrage leveren aan de gemoedstoestand van de mens. De rood, geel en oranje tinten stralen energie uit terwijl van de gebruikte kleuren blauw, groen en paars juist een kalmerende werking uitgaat.

Met de bijdrage van Bert Bongers, een ware vakman wanneer het gaat om werken met roestvrij staal en de helpende hand van Wilfried Obdeijn, de technische man van het ziekenhuis, is het een mooie binnenkomer geworden voor het ziekenhuis.

Klik hier voor een video van de glaskunst

Glaskunst DZ

Een bijzondere opdracht

Afgelopen periode heb ik met heel veel plezier gewerkt aan een bijzondere opdracht: ‘de Xieje award’. Deze award is ter nagedachtenis aan Astrid, een Mimakker, die veel betekend heeft voor de stichting Inkluzie. De award, een passend glasobject, wordt door de stichting jaar;lijks uitgereikt aan iemand die de ander ‘écht heeft gezien’. Stichting Inkluzie zet zich in om kinderen en volwassenen, met en zonder beperking, met elkaar in verbinding te brengen door middel van kunst en cultuur.
Onderstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf Pierre Pinkse.

AVZE7513
Nieuw project


————————————————————————
De Mooie Kamer – Juli 2022

Vorig jaar ben ik, samen met een vriendin, een winkel gestart in de mooie Middeleeuwse Hanzestad Zutphen. Een stad waar altijd wel wat te doen is.

Midden in het centrum, in een van de smalle steegjes waar Zutphen zo om bekend staat, vind je “De Mooie Kamer” in de Frankensteeg 10. Hier kom je een prachtig aanbod van bijzondere woonaccessoires en unieke cadeaus tegen.

En….een wisselend aanbod van betaalbare kunst van verschillende kunstenaars.

Natuurlijk wordt hier ook een selectie van mijn Glas en Schilderkunst geëxposeerd en verkocht.

Daarnaast werk ik in opdracht waarbij door de klant zijn/haar wensen kenbaar gemaakt kunnen worden.

“De Mooie Kamer” is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op de maandelijkse koopzondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Op de website van De Mooie Kamer vind je o.a. een sfeerimpressie van de winkel en worden de exposerende kunstenaars aan je voorgesteld; http://demooiekamer.nl

image00004a

Expositie Deventer Ziekenhuis

De expositie in het Deventer Ziekenhuis die van 1 april tot en met 31 juli 2020 plaats had moeten vinden, wordt uitgesteld. Een nieuwe datum volgt.

kunstvierdaagse-15

————————————————————————

Van harte welkom op de gezamenlijke expositie van een zevental kunstenaars in de prachtige tuin van Els Spanjers!

Zaterdag 25 en zondag 26 mei.

kunst in t veld

ALS KUNST ELKAAR VERSTERKT, VERDIEPT, ONTROERT EN VERWONDERT.

Astrid Ufkus, Adam van Donk en ik willen jullie hierbij graag uitnodigen voor onze gezamenlijke expositie in de LOOLAAN Galerie Loolaan 31A in Apeldoorn. In de weekenden 14/15 en 21/22 april vanaf 13.00u -17.00 laten wij zien dat kunst elkaar versterkt, verdiept, ontroert en verwondert. Door de fotografische beelden van Astrid, de verhalen van Adam en mijn glaskunst, ontstaat een magische wereld. Laat je onderdompelen en beleef het mee! Wij zijn alle dagen ook aanwezig om deze ervaringen met jullie te beleven.

uitnodiging